Monday 10 February 2014

За кухнята с любов, част 2



Много харесвам палети, или по-скоро харесвам нещата, които с малко въображение биха могли да се направят от тях. Като цяло ми допада идеята "направи от нищо нещо" - толкова предмети и материали има около нас, които биха могли да се използват, спестявайки ни не само средства, а и природни ресурси. Разбира се, че като всяко нещо има и плюсове и минуси. Минусът, доколкото може да се нарече такъв, е, че е необходимо доста повече време - да влезеш в магазина и да си купиш нещо отнема доста по-малко в сравнение с това да си го измайсториш сам. А когато използваш и стари неща, на които искаш да вдъхнеш нов живот, то необходимото време се увеличава многократно. Но пък си заслужава всяка една минута. Невероятно е усещането да създаваш, влагайки цялата енергия и желание, които имаш. Радвам се като дете на всяко едно кътче. :-)
Та, вече си имам кухненски плот, който в началото на ремонта изглеждаше така:


Материалите, необходими за разкрасителните му процедури, изглеждаха така:


Според Стефко плотът трябва да изглежда така. Нареди си купчинката и не дава да я развалям.


Но накрая успях да го убедя да изглежда така само за снимка, а в действителност видът му да е този:

Шишето-ваза със сърца зае своето място на плота, а компания му правят саксия с босилек и лейка с шивес. На този етап растенията липсват, но продължавам да тая надежда, че ще изникнат. :-)


P.S. (2015-та) Босилекът изникна, шивесът не, а ананасът, който насадихме малко по-късно, е във вихъра си, само се чудя какво ще го правим като стане малко по-голям. Ето го и него:


Още детайли от кухнята може да видите тук (клик), тук и тук

С пожелание за повече красота и усмивки около вас! :-)
IndiЯnica (ИндиЯница)

No comments:

Post a Comment